"Άγιον Όρος, η Ιερή Πολιτεία" / Agion Oros (Holly Mountain) travel book


Ποιo να είναι, άραγε, το στοιχείο εκείνο που κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή τη στενή λωρίδα γης, για τόσο πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους? Πως ένα μέρος όπου ισχύουν τόσοι πολλοί περιορισμοί φτάνει να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου;

Η απάντηση είναι μάλλον απλή: Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλο μέρος σαν την Ιερή Πολιτεία. Η διάχυτη θρησκευτικότητα, η ενασχόληση με τα πνευματικά, το παρθένο φυσικό περιβάλλον και η ολοζώντανη βυζαντινή παράδοση καθιστούν το Περιβόλι της Παναγίας ένα μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Ο νέος ταξιδιωτικός οδηγός «Άγιον Όρος, η Ιερή Πολιτεία» είναι αποτέλεσμα εντατικής και σχολαστικής επιτόπιας έρευνας και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον επισκέπτη της Ιερής Χερσονήσου. Στις 331 σελίδες του θα βρείτε πληροφορίες για τη ζωή των μοναχών, τις μονές και τις σκήτες, περιγραφές μονοπατιών, χάρτες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και χρήσιμα τηλέφωνα, δρομολόγια συγκοινωνιών και όλα όσα κρίθηκαν απαραίτητα, προκειμένου να έχετε έναν αξιόπιστο σύντροφο στην περιήγησή σας στον κόσμο της Ιερής Πολιτείας.